Frankfurt trots na komst middenvelder Manchester United: 'Past perfect'

Frankfurt trots na komst middenvelder Manchester United: 'Past perfect'

1 januari - 15:46

Eintracht Frankfurt-directeur Markus Krösche is erg in zijn nopjes met de komst van Donny van de Beek naar Duitsland. Zo heeft de sportief directeur laten weten op de website van de club. Volgens Krösche is Van de Beek dé perfecte aanwinst voor Frankfurt.

'Van de Beek past perfect in ons idee van spelen en is een belangrijk stukje in de puzzel van ons team', vertelt een trotse Krösche. 'Hij brengt ons flink wat internationale ervaring en daar zullen onze jonge spelers van kunnen profiteren. Donny is gevaarlijk voor het doel en maakt makkelijk doelpunten. Toch is hij vooral belangrijk met zijn acties, waarmee hij onze aanvallers in veelbelovende posities kan brengen.'

Frankfurt heeft Van de Beek tot het eind van dit seizoen gehuurd van Manchester United. Daarna kan de Duitse club beslissen of ze de Nederlander willen kopen of niet. In het contract zit een koopoptie van elf miljoen euro, die kan oplopen tot een bedrag van veertien miljoen euro. Van de Beek mist wel wedstrijdritme, want dit seizoen kwam hij niet verder dan 21 minuten in de Premier League.