OFFICIEEL: Bevestiging uit Manchester: Van de Beek vertrekt naar Frankfurt

OFFICIEEL: Bevestiging uit Manchester: Van de Beek vertrekt naar Frankfurt

1 januari - 14:02 Laatste update: 14:14

Het is officieel: Donny van de Beek verruilt Manchester United voor Eintracht Frankfurt. De negentienvoudig Oranje-international wordt tot het einde van het seizoen gehuurd, met optie tot koop.

Eintracht Frankfurt kan Van de Beek voor elf miljoen euro overnemen van Manchester United, mocht de samenwerking het komende halfjaar bevallen. Door bonussen kan dat bedrag in de toekomst oplopen tot veertien miljoen. United neemt daarmee zijn verlies, nadat Van de Beek in de zomer van 2022 voor bijna veertig miljoen euro overkwam van Ajax.

De keuze van Van de Beek, die drie jaar geleden ook ver was met Real Madrid, voor Manchester United heeft uiteindelijk slecht uitgepakt. Hij wist nooit uit te groeien tot een vaste waarde en zelfs een invalbeurt bleek vaak te veel gevraagd, óók onder manager Erik ten Hag. Dit seizoen kwam de oud-Ajacied niet verder dan 21 speelminuten in de Premier League.

Van de Beek komt nu terecht bij de nummer acht van de Bundesliga. Eintracht Frankfurt hoeft géén huursom te betalen, omdat het salaris - naar verluidt zo'n zeven miljoen euro per jaar - al een grote hap uit het transferbudget neemt. Eerder werd Van de Beek door Manchester United verhuurd aan Everton. Duitse media verwachten dat Van de Beek veel speeltijd zal krijgen in Frankfurt. Op 13 januari kan de Nederlander zijn debuut maken tegen het RB Leipzig van Loïs Openda.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.