Dierckx: ''In België zit je in een ratrace, in Griekenland wat ruimte voor mezelf'

Dierckx: ''In België zit je in een ratrace, in Griekenland wat ruimte voor mezelf'

22-12-2023 08:45

Tuur Dierckx speelde afgelopen seizoen nog voor KVC Westerlo, maar besloot van de zomer een Grieks avontuur aan te gaan. De rechtsbuiten belandde bij Atromitos Athen en vertelde over zijn avontuur in de Griekse hoofdstad.

De verwachtingen zijn anders dan in de Jupiler Pro League. ''De benadering is dag en nacht verschil. In België zit je in een ratrace, hier heb ik opnieuw wat ruimte voor mezelf gecreëerd'', vertelde Dierckx aan Het Belang van Limburg.

Toch is er ook een kanttekening. ''Als iets dinsdag in orde moet zijn, dan moet je soms wachten tot vrijdag'', zei de voormalig speler van KVC Westerlo, Royal Antwerp FC en Club Brugge.

Zaterdag komt de aanvaller naar De Bosuil om de match tussen voormalig clubs Antwerp en KVC Westerlo te aanschouwen. ''Voor mij is een gelijkspel ideaal, al schieten zowel Antwerp als Westerlo daar niet veel mee op. Laten we vooral hopen dat het een leuke en open wedstrijd wordt'', aldus de neutrale Dierckx.

Dierckx speelde tot nu toe slechts 4 matchen voor de club uit Athene vanwege een knieblessure. Daarin wist hij 1 assist te leveren.