'Uitzichtloze Van de Beek kan spoedig naar Frankfurt, ander geluid over koopoptie'

'Uitzichtloze Van de Beek kan spoedig naar Frankfurt, ander geluid over koopoptie'

16-12-2023 16:38

De huurtransfer van Donny van de Beek van Manchester United naar Eintracht Frankfurt zal zeer waarschijnlijk al voor de start van de winterse transferwindow worden afgerond. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sport. Volgens het medium valt de optie tot koop die wordt opgenomen in de huurdeal ook een stuk lager uit dan verwacht.

Vrijdag werd duidelijk dat Van de Beek in januari definitief op huurbasis naar Frankfurt verkast. Bij Manchester United is zijn situatie namelijk uitzichtloos. Sky komt nu met meer details: naar verluidt wordt Van de Beek volgende week al medisch gekeurd, waarna de handtekeningen direct gezet kunnen worden. De transfer zal op dat moment ook wereldkundig worden gemaakt. Dat zou betekenen dat Van de Beek al voor de start van de winterse transferwindow, zijn overstap definitief te pakken heeft.

Fabrizio Romano beweerde ook dat er een optie tot koop van vijftien miljoen euro is opgenomen in de deal. Sky laat echter een ander geluid horen: volgens het Duitse medium is de koopoptie minder dan tien miljoen euro waard. Daarnaast hoeft Eintracht geen huursom te betalen. De Bundesliga-club is namelijk al flink wat geld kwijt aan het salaris van Van de Beek.