Van der Elst voor Brugse derby: Club zal beter moeten doen dan op Union

Van der Elst voor Brugse derby: "Club zal beter moeten doen dan op Union"

07-11-2023 11:56
8

Zondagmiddag won RSC Anderlecht met 0-3 op bezoek bij Cercle Brugge. Diezelfde avond verloor Club Brugge 100 kilometer verderop de topper tegen Union Saint-Gilloise met 2-1. Aanstaande zondag staat de derby tussen Club en Cercle op het programma. Franky Van der Elst blikt vooruit op de wedstrijd.

Volgens Van der Elst deed Anderlecht er goed aan om tegen Cercle constant het spel te verleggen. "Als er druk gezet werd op de ene kant, probeerden ze de andere kant te zoeken. Dat lukte vaak en dan volgde er ook dikwijls een goede voorzet. Mijn inziens is dat de juiste manier om Cercle te ontmantelen", klinkt het bij de analist in Het Nieuwsblad.

Al nuanceert Van der Elst wel dat Cercle niet op volle kracht kon spelen. "Ik moet er wel eerlijk aan toevoegen dat Cercle vier man miste. Vooral de afwezigheid van Leonardo Da Silva Lopes en Hannes Van der Bruggen speelde hen parten", voegt hij toe.

Van der Elst is van mening dat Club Brugge ook in staat zou moeten kunnen zijn tot wat Anderlecht deed. "Al zullen ze dan wel beter moeten doen dan zondagavond op Union", zegt hij. "Op Union hebben we geen twee goede aanvallen gezien van Club, maar wel veel misverstanden en trage uitvoering. Deila maakte bij Standard van een dode ploeg weer een levende, maar bij Club is het daar nog op wachten", besluit de analist.

Cercle heeft op dit moment met 21 punten twee punten meer dan Club en staat daarmee op de vierde plek in de Jupiler Pro League. Club Brugge valt met 19 punten net buiten de top zes, zij staan zevende.