Joos ziet pijnpunt bij Antwerp: Hij presteert een stuk minder

Joos ziet pijnpunt bij Antwerp: "Hij presteert een stuk minder"

03-11-2023 23:32
8

Royal Antwerp FC is bezig aan een matig seizoen en heeft het moeilijk om helemaal te overtuigen. Heel wat spelers zoeken naar hun beste niveau en presteren ondermaats. Filip Joos ziet één speler door de ondergrens zakken: Jean Butez.

De Franse doelman was vorig seizoen nog één van de sterkhouders bij Antwerp, maar haalt verre van dat niveau deze campagne. "Ik vind Butez dit seizoen een heel stuk minder presteren", oordeelt Joos in de podcast 90 Minutes. "Hij was vorig jaar subliem bij Antwerp. Tegen Shakhtar deed hij bijvoorbeeld rare dingen. De lijst wordt stilaan lang(er) van mindere prestaties", klinkt het.

Speelt de concurrentie een rol voor Butez? Met Senne Lammens heeft hij er alvast een extra concurrent bij. "Hij heeft nu wel een goede tweede keeper achter zich, wat toch in het hoofd kan spelen. Dat is menselijk, hé. Die ‘opvolger’ is eigenlijk gehaald om zijn vertrek op te vangen", geeft de analist nog mee.

Butez lijkt ondanks zijn minder seizoen ook aan zijn laatste jaar bij Antwerp bezig. Hij werd afgelopen zomer al gelinkt aan verschillende buitenlandse clubs, maar tot een transfer kwam het niet.