Xavi Simons krijgt wind van voren van Nederlandse analisten: ''Abominabel slecht''

Xavi Simons krijgt wind van voren van Nederlandse analisten: ''Abominabel slecht''

17-10-2023 09:10 Laatste update: 09:13
1

Kenneth Perez en Ruud Gullit waren het na afloop met elkaar eens over Oranje-international Xavi Simons. Xavi Simons is met dit niveau dat hij laat zien niet goed genoeg voor Oranje. Dat vertellen de twee in respectievelijk Voetbalpraat van ESPN en Rondo van Ziggo Sport. Gullit oppert nog een speler waar Simons naar kan kijken om zijn spel te verbeteren.

"Weghorst en Simons waren allebei echt abominabel slecht", vertelt een kritische Perez bij ESPN. "Van Weghorst kennen we dat, als die minder is dan is het ook echt heel slecht. Maar Simons is normaal een leuke en goede buitenspeler. Maar die kwam nu op nummer 10 uit. Een hakbal lukte niet bij hem, maar eigenlijk lukte niks. Ieder vervolg was niet helemaal gelukkig, al bleef hij het wel proberen."

Gullit raadt Simons aan om vooral eens naar andere spelers te kijken voor het leren spelen als nummer 10. "Griezmann heeft hetzelfde postuur als hij, maar die weet waar hij staat en is constant aan het wijzen en dirigeren. Dat moet je natuurlijk doen als nummer 10. Je moet altijd aanspeelbaar zijn en weten wat er om je heen aan het gebeuren is. Jij moet eigenlijk de verbinding zijn. Griezmann is daarin een geweldig voorbeeld voor hem."

Perez denkt dat de Nederlandse fans wel weer even moeten letten op wat het niveau van Oranje nu eigenlijk is. "Net buiten de top acht van de wereld, denk ik. Heel veel mensen denken nog steeds dat het een topelftal is, maar volgens mij zit je tussen Griekenland en Frankrijk ergens in."