Vandenbempt over Rode Duivels: “Proberen, bijvoorbeeld Debast op plaats Faes”

Vandenbempt over Rode Duivels: “Proberen, bijvoorbeeld Debast op plaats Faes”

15-10-2023 21:20
32

Vandenbempt zet zijn vraagtekens bij enkele individuele prestaties bij De Rode Duivels. Vandenbempt gelooft dat het nodig is om nieuwe spelers te proberen. Vandenbempt denkt dat dit cruciaal is om een rol van betekenis te kunnen spelen op het EK 2024.

Vandenbempt zou graag zien dat bondscoach Domenico Tedesco gaat wisselen in zijn verdediging bij De Rode Duivels. “Misschien is het ook het moment om achteraan toch nog maar eens iets te proberen. Om bijvoorbeeld Zeno Debast te zetten in de plaats van Wout Faes”, citeert Sporza Vandenbempt.

Vandenbempt denkt niet dat alleen de verdediging bij De Rode Duivels het probleem is. “Het is niet enkel de verdediging die wankel is en het niet altijd goed heeft gedaan. Maar er zijn toch enkele individuele prestaties waarbij je je vragen stelt”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt gelooft dat De Rode Duivels goed door de eerste ronde van het EK 2024 zullen geraken, maar twijfelt over de knock-outfase. “Niet om je te plaatsen voor het EK en ook niet om, afhankelijk van de loting, door de 1e ronde te geraken van het EK volgend jaar. Wel om in een verdere fase eventueel tegen een beter land toch een rol van betekenis te kunnen spelen”, besluit Vandenbempt.