Rode Duivel Doku: Guardiola helpt mij hoe ik die 1-tegen-1 situaties kan creëren

Rode Duivel Doku: "Guardiola helpt mij hoe ik die 1-tegen-1 situaties kan creëren"

13-10-2023 11:42
6

Jérémy Doku, dé vleugelflitser van De Rode Duivels, vertelt over zijn samenwerking met Pep Guardiola bij Manchester City. Doku geeft aan dat hij aardig onder de indruk was van Guardiola, maar volgens Doku stelde de oefenmeester hem al snel op zijn gemak.

Doku vertelt hoe het voor hem was om voor het eerst Guardiola te ontmoeten bij Manchester City. “Je kent hem vanop televisie — bij Barcelona, bij Bayern München, bij Manchester City... — en uit documentaires. Maar om Guardiola dan ineens in het echt te zien... Hij stelde zich gewoon voor, stelde mij op mijn gemak en vertelde dat als ik iets nodig had, zijn bureau open stond”, citeert Het Laatste Nieuws Doku

Doku zijn grote wapen bij als vleugelaanvaller is zijn vaardigheid in het passeren van zijn directe tegenstander. “Iedereen weet dat ik op mijn sterkst ben in één tegen één. Pep Guardiola helpt mij om te weten hoe ik die één-tegen-éénsituaties kan creëren. Het gaat nochtans om kleine details: de juiste positie innemen, weten wanneer ik moet gáán”, besluit Doku.