Nusa weer goed voor een assist, Noorwegen mag blijven dromen van het EK

Nusa weer goed voor een assist, Noorwegen mag blijven dromen van het EK

12-10-2023 23:00
5

In de EK-kwalificaties heeft Noorwegen donderdag afgerekend met Cyprus. Het werd 0-4. Antonio Nusa van Club Brugge was goed voor één assist.

Bij Cyprus mocht Noorwegen geen fout maken om in het spoor van Schotland en Spanje te blijven. Bij Noorwegen stonden Club Brugge-spelers Hugo Vetlesen en Nusa niet in de basis. Daar stonden wel twee voormalige spelers uit de Jupiler Pro League, Sander Berge (ex-KRC Genk) en Alexander Sørloth (ex-KAA Gent). Iets voorbij het halfuur bracht die laatste Noorwegen op voorsprong.

In de tweede helft vond Noorwegen vlotter de weg naar het doel. Erling Haaland trof twee keer raak. Zijn tweede van de avond kwam er na een assist van Nusa. De invaller dribbelde zich vrij op de linkerkant en vond met zijn voorzet aan de tweede paal de spits van Manchester City. Fredrik Aursnes zette de 0-4 eindstand op het bord. Vetlesen kwam niet van de bank. 

In groep A staat Noorwegen nu derde met tien punten. Dat zijn er vijf minder dan leider Schotland en twee punten minder dan Spanje. De Spanjaarden speelden een match minder dan Schotland en Noorwegen.