VP Rapport: Antwerp geeft dubbele voorsprong weg, twee assists voor Vermeeren

04-10-2023 21:30 Laatste update: 05-10-2023 09:00
3

Royal Antwerp FC heeft een pijnlijke 2-3 nederlaag geleden in de Champions League. Tegen FC Shakhtar Donetsk leidde het bij de rust met 2-0, maar The Great Old verloor alsnog met 2-3. Voetbalprimeur.be maakt een rapport van de wedstrijd.

Jean Butez - 5,5

Een frustrerende avond voor de Franse doelman. Het tweede doelpunt zag hij afwijken op het been van Balikwisha en zo verdween de bal in doel. Bij het derde doelpunt ging hij niet helemaal vrijuit toen hij de bal in extremis nog in het spel wou houden maar hem loste.

Jelle Bataille - 5,5

Kwam in de eerste helft niet echt in de problemen toen Antwerp het betere van het spel had. In de tweede helft werd hij samen met de rest van de ploeg achteruit gedrukt.

Toby Alderweireld - 6

Stond verdedigend zeker zijn mannetje. Toen hij in de slotfase in de spits werd gedropt zorgde hij voor onrust in de defensie van Shakhtar. Kreeg in de laatste minuut de ultieme kans om een punt uit de brand te slepen toen Antwerp een penalty kreeg. Hij wist echter niet te scoren en trapte de penalty naast.

Soumaïla Coulibaly - 6

Pakte uit met enkele goede, verdedigende tussenkomsten en wist zo enkele pogingen onschadelijk te maken. Ging voorafgaand aan het tweede tegendoelpunt wel nodeloos in de fout net buiten het strafschopgebied.

Owen Wijndal - 5

De Nederlander had het niet gemakkelijk op zijn linksachter. Bij het derde tegendoelpunt leed hij ook te makkelijk balverlies. Wat de aanleiding was tot het doelpunt.

Mandela Keita - 6

Speelde een wat anoniemere wedstrijd dan we van hem gewoon zijn. Had het in de tweede helft lastig om voet aan grond te krijgen op het middenveld.

Arthur Vermeeren - 7,5

De beste Antwerp-speler op het veld. Gaf twee assists in de eerste helft en zorgde voor de nodige rust in de ploeg. Toonde zich andermaal op het allerhoogste niveau.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Jürgen Ekkelenkamp - 5

Speelde een onzichtbare partij. Eiste te weinig de bal op en kon zich zowel op verdedigend als aanvallend vlak niet laten opmerken.

Michel-Ange Balikwisha - 6,5

Maakte in de eerste helft, op aangeven van Vermeeren, een knap doelpunt. Later in de wedstrijd zag hij er wel ongelukkig uit bij het tweede tegendoelpunt dat op zijn been afwijkt.

Arbnor Muja - 6,5

Opende al vroeg in de partij de score voor Antwerp op bijzonder knappe wijze. Liet zich daarna nog enkele keren opmerken met goede acties. Werd in minuut 87 naar de kant gehaald.

Vincent Janssen - 6

Kwam niet zoveel in het spel voor en pakte ook een nodeloze gele kaart in de eerste helft bij een 2-0 voorsprong. Werkte wel hard, zoals hij altijd doet.

Anthony Valencia - 5,5

Mocht in minuut 74 invallen, maar kon zijn stempel niet drukken op de partij. Komt op het allerhoogste niveau toch nog wat tekort.

George Ilenikhena - 5,5

Ingevallen in minuut 83 en weinig bruikbare ballen gekregen in het chaotische slot.

Alhassan Yusuf - 5,5

Ook hij viel in minuut 83 in. Kreeg een schietkans van buiten het strafschopgebied, maar kon deze niet benutten.

Zeno Van Den Bosch - 5,5

In minuut 87 in het veld gekomen zodat ze Alderweireld naar voor konden schuiven. Kwam achteraan niet meer onder druk te staan.