Het gaat weer beter met RKC-doelman Vaessen : 'Hij is vanmiddag naar huis gegaan'

Het gaat weer beter met RKC-doelman Vaessen : 'Hij is vanmiddag naar huis gegaan'

01-10-2023 23:32
3

Michiel Kramer, de spits van RKC, heeft zondagavond kort teruggeblikt op de situatie rondom Etienne Vaessen. De doelman kwam zaterdag hard in botsing tijdens het duel met Ajax. Vaessen botste met Ajax-spits Brian Brobbey en werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar is inmiddels alweer thuis. 

Kramer belde in bij Studio Voetbal om zijn verhaal te doen. "Hij (Vaessen, red.) is vandaag (zondag, red.) naar huis gegaan. Er is een scan gemaakt van zijn hoofd, daar zijn geen bloedingen gezien of andere dingen. Het was gisteren even schrikken op het veld, maar gelukkig gaat het wat beter met hem."

De spits van RKC schrok enorm van het incident. "Je hoopt altijd dat je zulke momenten op een veld nooit meemaakt. Je hebt het verhaal met Nouri en Eriksen... je hoopt het nooit mee te maken. Je schrikt heel erg omdat Etienne buiten bewustzijn is. Als je dan ziet dat onze medische mannen eerst de tong goed moeten zetten, die had hij eerst ingeslikt. Vervolgens begint de reanimatie en schrik je je wezenloos. Dan denk je aan een hartstilstand of erger."

Men hield de adem in in Waalwijk toen de doelman gereanimeerd werd. "Achteraf begrepen we dat het een nieuw protocol is sinds het misging met Nouri. Zonder reactie van een speler wordt er direct overgegaan op reanimatie. Dat hebben ze ook gedaan. Na twee of drie keer kwam hij weer bij. Dan is de grootste schok geweest."