Guardiola spreekt zich wéér uit over speelschema na blessuregolf City

Guardiola spreekt zich wéér uit over speelschema na blessuregolf City

22-09-2023 22:52
9

Na de 3-1 zege op Rode Ster Belgrado in de Champions League komt Manchester City dit weekend in actie in de Premier League, tegen Nottingham Forest. City kampt echter met een heuse blessuregolf - onder meer Kevin De Bruyne is geblesseerd - , wat Guardiola er op de persconferentie toe drijft om zich wederom uit te spreken tegen de volle speelkalender.

"We hebben veel gespeeld. Als je minder wedstrijden zou spelen, heb je minder blessures. We spelen zoveel wedstrijden achter elkaar, door de jaren heen. Spelers kunnen dat niet verdragen. Grealish werd bijvoorbeeld op zijn knie geraakt tegen Sheffield, dat kan gebeuren. Maar spierblessures… Ik heb vaak gezegd dat we jonge spelers gebruiken omdat ze goed genoeg zijn, maar de waarheid is ook dat het noodzakelijk is om alle blessures op te vangen."

Guardiola sprak zich al vaker uit tegen de speelkalender van de FIFA, die in zijn ogen veel te vol is. In 2021 gaf hij al aan dat hij bereid zou zijn om te staken, om zo het welzijn van de spelers onder de aandacht te brengen.