Govaers (19) op avontuur in Tsjechië: Ik denk niet aan terugkeren

Govaers (19) op avontuur in Tsjechië: "Ik denk niet aan terugkeren"

19 september - 12:00 Laatste update: 12:15

BertSchrijvers

Milan Govaers (19) heeft dit jaar een opvallende transfer gemaakt. Het jeugdproduct van onder meer Anderlecht, PSV en KV Oostende speelt nu bij Slovan Liberec in Tsjechië. Wat mogen we verwachten van deze jonge Belg?

De transfer van Govaers kwam toch wel als een verrassing, want vorig seizoen debuteerde hij bij KV Oostende. "Het was m'n eerste jaar in de A-kern en ik voelde me er goed", vertelt Govaers aan VoetbalPrimeur.be. "Onder Yves Vanderhaeghe heb ik zelfs mijn debuut gemaakt tegen Club Brugge in een volgepakt Jan Breydel."

Toch kon Govaers niet blijven. "Jammer genoeg heeft de voormalige TD ons nooit een contractvoorstel gedaan. Mijn manager heeft de markt in België onderzocht, maar er was niemand die wilde toehappen. Toen er een opportuniteit in Tsjechië op de proppen kwam, heb ik niet lang getwijfeld en heb ik die kans met twee handen gegrepen.

Bouwen aan de weg naar boven
Inmiddels zit Govaers al enkele maanden in Tsjechië. "Mijn aanpassing verloopt goed. Zowel op en naast het veld zijn de verschillen groot. Er wordt hier meer gelopen, de duels zijn harder en er is een ongelofelijke wil om iedere wedstrijd te winnen. Onze perceptie van de Tsjechische competitie is verkeerd. Drie jaar geleden heeft Slovan bijvoorbeeld nog twee keer van KAA Gent gewonnen in de groepsfase van de Europa League. Ik denk dat dat wel wat wil zeggen."

Govaers is overigens niet de enige Belg in de A-kern van Slovan. "Ik krijg ook hulp van doelman Olivier Vliegen. Hij is hier al een hele tijd en spreekt perfect Tsjechisch. Ik ben blij dat hij hier is."

Ambities
Govaers maakte zijn debuut bij de A-ploeg nog niet, maar zat wel al drie keer in de wedstrijdselectie. "Mijn ambities zijn ten eerste hard werken en een paar kilo's aan spiermassa bijkweken en ten tweede wil ik zo snel mogelijk een basisplek in het eerste elftal veroveren. Ik denk dat dat geen onrealistische doelstellingen zijn."

Een terugkeer naar België zit er voorlopig niet in. "Ik denk niet aan terugkeren. Zeg nooit nooit maar in België hebben ploegen al eens de kans gehad om me aan te trekken. Ik ben een nieuwe weg ingeslagen en kijk niet achterom. Ik voel me hier goed", besluit Govaers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s