Tottenham mag alweer een prijs vergeten, Fulham stoot door in de League Cup

Tottenham mag alweer een prijs vergeten, Fulham stoot door in de League Cup

29 augustus - 23:29
1

De kans dat Tottenham Hotspur dit seizoen een prijs pakt, is weer een klein beetje geslonken. Op bezoek bij Fulham verloren de Spurs na strafschoppen. Na 90 minuten stond er 1-1 op het bord. 

Van de Ven was de pechvogel van dienst. De Nederlander maakte deze zomer voor 40 miljoen euro de overstap van VfL Wolfsburg naar Spurs, waar hij sindsdien indruk maakt. De verdediger kon vooral na zijn laatste optreden tegen Bournemouth op veel lovende kritieken rekenen. Tegen Fulham was het allemaal even wat minder. De 22-jarige Nederlander werkte de bal na negentien minuten met een soort hakbal achter doelman Fraser Forster en in zijn eigen goal. 

Van de Ven haalde opgelucht adem toen Spurs tien minuten na rust de stand gelijktrok via Richarlison. Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen in het intense duel. Daarin waren er hoofdrollen weggelegd voor twee voormalig Ajax-verdedigers: Davinson Sánchez en Tete. Eerstgenoemde miste namens Spurs, waardoor Tete beslissing kon brengen. Dat deed de Oranje-international dan ook, waardoor de ploeg van trainer Ange Postecoglou uit het toernooi ligt. 

Bij Fulham zat Timothy Castagne nog niet in de selectie. De Rode Duivel rondde immers pas dinsdag zijn transfer naar Fulham af.