Hrosovsky voor duel Olympiakos: “Niet alles is plots slecht bij Genk”

Hrosovsky voor duel Olympiakos: “Niet alles is plots slecht bij Genk”

10-08-2023 12:29
1

KRC Genk neemt het vanavond op tegen Olympiakos. De mannen van Wouter Vrancken spelen het eerste duel van een tweeluik in de kwalificatierondes voor de Europa League. Genk zal ongetwijfeld rekenen op de ervaring van Patrik Hrosovsky

In een interview met Het Nieuwsblad blikt de middenvelder vooruit op de partij. We lezen meteen dat Genk iets recht te zetten heeft in Athene. Na het Champions League-debacle van de Genkenaars verloren ze ook thuis tegen Eupen. Hrosovsky is hoe dan ook strijdvaardig. 

“Natuurlijk is dat hard binnengekomen, we hebben niet de beste week achter de rug”, klinkt het bij de middenvelder in de krant. “Jammer genoeg zitten die ertussen als je aan topsport doet. Het gaat erom dat je moet reageren op dergelijke ontgoochelingen.”

Hrosovsky lijkt alvast ook een deel van de verantwoordelijkheid op zich te nemen. Een rol die hij zichzelf toedient om ervoor te zorgen dat de minder ervaren spelers hun kopjes niet laten hangen. “Het behoort tot mijn rol om onze jongeren bij te staan”, aldus de middenvelder. “Anderzijds heb ik wel een goed oog in hun mentale kracht. Het voordeel van jong zijn is dat je minder lang blijft stilstaan bij tegenslagen”, gaat Hrosovsky verder. 

“Niet dat ze minder ernstig zouden bezig zijn met hun job, ze zullen gewoon minder snel piekeren. In onze huidige situatie is dat een voordeel. Het is ook niet zo dat alles plots slecht is, anderhalve week geleden liep alles nog naar wens.”