'Na medische keuring kan Van de Ven transfer voor 40 miljoen naar Tottenham maken'

'Na medische keuring kan Van de Ven transfer voor 40 miljoen naar Tottenham maken'

05-08-2023 15:46

Micky van de Ven, de 22-jarige Nederlandse verdediger van VFL Wolfsburg, hoeft alleen zijn medische keuring nog te doorstaan om speler van Tottenham Hotspur te worden. De Engelse club telt veertig miljoen euro neer bij Wolfsburg en dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 47,5 miljoen.

Inmiddels staat het akkoord tussen VfL Wolfsburg en Tottenham Hotspur ook op papier, meldt De Telegraaf. Van de Ven gaat een contract tot 2028 tekenen in het Tottenham Hotspur Stadium. De verwachting is dat de Nederlander maandag zijn medische keuring zal ondergaan en de Engelse club hoopt hem dezelfde dag nog te presenteren. Van de Ven is zelf al lang en breed akkoord over de persoonlijke voorwaarden.

Ook voor FC Volendam gaat de kassa rinkelen na de transfer van Van de Ven. De club heeft de verdediger opgeleid, waardoor ze een percentage van vijftien procent van de transfersom konden afdwingen. Van de vaste transfersom van 40 miljoen euro gaat nog wel de 3,5 miljoen af, waarvoor Volendam Van de Ven aan Wolfsburg verkocht. In totaal heeft de clubleiding van de Eredivisionist al 5,5 miljoen euro gekregen voor Wolfsburg.