'Gvardiol gaat transfer naar City maken, Kroaat wordt duurste verdediger ooit'

'Gvardiol gaat transfer naar City maken, Kroaat wordt duurste verdediger ooit'

02-08-2023 15:35
1

RB Leipzig en Manchester City zijn het eens geworden over de transfer van Josko Gvardiol. De 21-jarige Kroaat wordt met de overstap de duurste verdediger ooit en wordt zo de nieuwe ploegmaat van Rode Duivel Kevin De Bruyne

Dat meldt BILD woensdagmiddag. Manchester City maakt liefst negentig miljoen euro over naar Leipzig, exclusief bonussen. Tot nu toe is de overstap van Harry Maguire van Leicester City naar Manchester United te duurste transfer ooit voor een verdediger. The Red Devils betaalden in 2019 zo'n 87 miljoen euro voor de Engelsman.

Gvardiol zit niet meer bij de wedstrijdselectie van Leipzig voor de oefenduels met St. Truiden en Altglienicke. Hij zal er alleen als toeschouwer bij zijn. De verdediger zal volgens het Duitse medium spoedig worden gepresenteerd in Manchester.

Eerder meldden meerdere clubs zich bij Leipzig voor Gvardiol. Naast City was ook Chelsea zeer geïnteresseerd in de Kroaat. Leipzig zou een bod van tachtig miljoen euro hebben ontvangen, echter werd dit bod afgewezen. In plaats daarvan verlengde Gvardiol zijn contract in Duitsland tot 2027.

City en Leipzig gaan als onderdeel van de transfer ook een vriendschappelijke wedstrijd spelen. Dat zou Die Roten Bullen ook nog eens 1,5 miljoen opleveren. Overigens is Castello Lukeba van Lyon de belangrijkste kandidaat om Gvardiol op te volgen.