Degryse fileert Riemer en Fredberg: In deze kern zie ik dat DNA onvoldoende

Degryse fileert Riemer en Fredberg: "In deze kern zie ik dat DNA onvoldoende"

31-07-2023 10:37
49

De Jupiler Pro League 2023-2024 is pas een weekend oud en RSC Anderlecht zit al redelijk aan de grond. Tegen Union Saint-Gilloise ging de recordkampioen onderuit na een flauwe prestatie: 2-0. Daardoor loeren alle doemscenario's van het voorbije seizoen weer om de hoek. Marc Degryse wijst Brian Riemer en Jesper Fredberg met de vinger.

Het tactische plannetje van de Deense trainer bleek onvoldoende om een gretig Union te bekampen. "Wat had Riemer dan wel gedacht? Dat hij met een middenveld Ashimeru, Diawarra en Arnstad eventjes baas zou zijn op Union?", vraagt een sceptische Degryse zich af bij Het Laatste NieuwsDoor de onbeschikbaarheid van Yari Verschaeren is de creativiteit op de middenstrook behoorlijk beperkt bij paars-wit.

Niet alleen de tactische keuzes van Riemer vallen niet in de smaak, ook zijn interview na afloop van de partij deed Degryses wenkbrauwen fronsen. "En dan komt Riemer na afloop vertellen: 'Geen paniek, jongens, het wordt een geweldig seizoen.' Waarop is dat positivisme gebaseerd?", klinkt het. Ook Wouter Vandenhaute zag er bepaald niet vrolijk uit in de tribunes, voegt Degryse er nog aan toe.

Toch wil de analist de zware piet niet enkel naar de trainer doorschuiven. Ook de CEO of Sports draagt een grote verantwoordelijkheid. Degryse stelt vast dat er momenteel een gebrek is aan technisch vaardige spelers, jongens met een flukse dribbel of inventieve doorsteekpass. "Fredberg mag aan de bak. In deze kern, en met name op het middenveld, zie ik dat DNA onvoldoende."