Degryse kritisch na start JPL: ‘Anderlecht is niet versterkt, integendeel’

Degryse kritisch na start JPL: ‘Anderlecht is niet versterkt, integendeel’

31 juli - 07:02
47

Marc Degryse uit zijn zorgen over RSC Anderlecht na de eerste speelronde van de Jupiler Pro League. Anderlecht ging in de eerste match met 2-0 onderuit tegen Union SG en volgens Degryse is Anderlecht er niet op vooruitgegaan in vergelijking met vorig seizoen.

Degryse is kritisch op de nieuwe krachten van Anderlecht en vergelijkt hen met de spelers die daar het afgelopen seizoen speelden. ‘De nieuwe doelman is niet beter dan Verbruggen en Van Crombrugge’, schrijft Degryse namens Het Laatste Nieuws over doelman Dupé.

Degryse vergelijkt ook nieuwkomer Louis Patris met Michael Murillo. De analist vindt ook dat Murillo een mindere periode kende, maar dat hij aanvallend zijn plek had bij Anderlecht. ‘Patris en Murillo liggen in balans wat mij betreft’, meent Degryse.

Vervolgens komt Degryse aan bij de spitspositie. Degryse vindt dat Islam Slimani van grote waarde was voor Anderlecht. ‘De allerbeste Dolberg zal nodig zijn om Slimani te doen vergeten’, aldus Degryse.

Degryse komt met de volgende conclusie over Anderlecht. ‘Kortom, ik vind Anderlecht op dit moment niet versterkt ten opzichte van vorig seizoen — integendeel’, besluit Degryse.