'AC Milan dendert door en maakt 20 miljoen over naar Villarreal'

'AC Milan dendert door en maakt 20 miljoen over naar Villarreal'

25-07-2023 10:10
1

AC Milan gaat zich versterken met Samuel Chukwueze. De 24-jarige Nigeriaanse vleugelaanvaller komt over van Villarreal, melden Sky Sport Italia en Fabrizio Romano. Hij is al de zevende zomeraanwinst in San Siro.

AC Milan verkocht Sandro Tonali voor ongeveer 65 miljoen euro en zit sindsdien niet stil op de transfermarkt. Chukwueze moet de volgende grote aankoop worden. De dribbelaar komt voor twintig miljoen euro over van Villarreal. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 28 miljoen. Hij tekent een contract tot medio 2028.

Chukwueze speelde sinds 2017 voor Villarreal, dat hem in Nigeria oppikte bij de Diamond Academy. Het afgelopen seizoen kwam de buitenspeler in 37 duels in La Liga in actie. Daarin scoorde hij zes keer en gaf hij vijf assists. Zijn contract bij de Spaanse club liep volgend jaar af.

Chukwueze is de volgende versterking voor de Milanese voorhoede na Christian Pulisic, Noah Okafor en Luka Romero. Daarnaast trok I Rossoneri al middenvelders Tijjani Reijnders en Ruben Loftus-Cheek aan. Marco Sportiello is de nieuwe reservedoelman.