Emery ziet Tielemans uitvallen: We moeten het accepteren

Emery ziet Tielemans uitvallen: "We moeten het accepteren"

28 april - 13:21

Zaterdag leek Aston Villa lange tijd op weg om de drie punten thuis te houden tegen Chelsea FC. Toch slaagden The Blues er dankzij een pareltje van Conor Gallagher in om een punt uit de brand te slepen. Een extra domper op de feestvreugde voor Aston Villa nadat eerder in het duel Youri Tielemans en doelman Emiliano Martínez geblesseerd uitvielen.

Al voor het halfuur greep Tielemans naar z’n lies. De middenvelder ging meteen liggen en z’n pijnlijke grimas maakte duidelijk dat hij niet meer verder zou kunnen. Na afloop reageerde Aston Villa-coach Unai Emery op de blessure van de Rode Duivel. "Als hij en Martinez niet beschikbaar zouden zijn voor één, twee of drie weken dan moeten we dat accepteren", citeert Birmingham World de coach.

Zondag staan er alvast enkele tests gepland om te zien hoe zwaar het verdict is bij Tielemans. "Hopelijk is het niet te ernstig, maar ik weet het niet precies", voegde Emery toe. "We moeten ook op deze situatie anticiperen. We zullen andere spelers de kans geven om het team te helpen."

Met het EK dat stilaan voor de deur staat kijkt men ook bij de nationale ploeg met grote ogen naar de situatie van Tielemans. De centrale middenvelder is in bloedvorm en mogelijks wordt het nog een race tegen de klok om Tielemans tijdig fit te krijgen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.