'Feyenoord troeft Antwerp af, Stengs bereikt mondeling akkoord'

24 juli om 12:55
Laatste update: 24 juli om 14:13

Arne Slot heeft Calvin Stengs over de streep getrokken om voor Feyenoord te kiezen. De 24-jarige spelmaker, die voor de neus van Royal Antwerp FC wordt weggekaapt, gaat een vierjarig contract tekenen in De Kuip, meldt De Telegraaf. Hij komt over van OGC Nice.

Een telefoontje van Slot was genoeg om Stengs over de streep te trekken. De twee werken eerder succesvol samen bij AZ. Feyenoord pakte vervolgens door en bereikte maandagochtend een mondeling akkoord met de zevenvoudig international over een contract tot de zomer van 2027.

Daarmee vist Antwerp achter het net. Onze landskampioen was al zo goed als rond met Nice over een transfersom van zes miljoen, plus één miljoen aan bonussen en een doorverkooppercentage. Feyenoord lijkt nu een vergelijkbaar bedrag op tafel te leggen, weet 1908.nl.

Vooral het bruto jaarsalaris van 2,5 miljoen euro voor Stengs bleek iets te gortig voor Antwerp. De Nederlander wilde ook niet inleveren ten opzichte van zijn verbintenis bij Nice. Het bood Feyenoord de gelegenheid om de deal te kapen, stelt De Telegraaf. Stengs krijgt bij de Nederlandse kampioen een netto jaarsalaris van 1,25 miljoen euro. Daarmee gaat hij tot de grootverdieners behoren.

Afgelopen seizoen speelde Stengs 21 competitiewedstrijden waarin hij één keer kon scoren en vier assists gaf. Het is nog niet bekend of Antwerp ook een nieuwe middenvelder in huis gaat halen.