Luijckx niet te spreken over gedrag Mbappé

Kritiek op Mbappé in Nederland: "Wat verwacht je voor respect dan?"

18 juni om 09:19

Voormalig Nederlands profvoetballer en huidig analist Kees Luijckx is niet te spreken over het gedrag van Kylian Mbappé. De Fransman liep een gebroken neus op in het EK-duel met Oostenrijk, maar besloot om na een behandeling het veld te betreden en weer geblesseerd binnen de lijnen te gaan liggen.

"Vrijdag speelt Frankrijk met een Ninja Turtle. Volgens mij is dat gewoon bescherming op doen, en je kunt weer verder", begint Luijckx zijn verhaal bij ESPN. "Dat heb ik wel meegemaakt met teamgenoten, dan was het gewoon zorgen dat je een zo goed mogelijk masker hebt. Ik denk dat Frankrijk wel de beschikking heeft over een goede maskermaker. Ik kan me niet voorstellen dat dat een idee zou kunnen zijn."

Vervolgens uit Luijckx zijn onvrede over de houding van Mbappé. "Hij moet inderdaad affluiten hè, die scheidsrechter? Omdat hij een hoofdblessure heeft, daar moeten we dan maar vanuit gaan dat hij hem ook daadwerkelijk heeft", aldus de analist. "Maar kijk hoe hij de scheidsrechter weer een oor aannaait door het veld weer in te komen. Wat verwacht je voor respect dan? Gezagsondermijnend!"

Ook komt de vraag ter sprake of Mbappé fit genoeg zal zijn voor het duel met Nederland van aanstaande vrijdag. "Het lijkt mij niet dat je binnen drie dagen op het veld staat", vertelt Marciano Vink. "Ze hebben zo’n goede selectie, waarom is het nodig (om risico met Mbappé te nemen, red.)?"

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.