Ruben Van Gucht over Romelu Lukaku na verlies Rode Duivels

Van Gucht gefrustreerd: 'Probleem mee dat Lukaku de pers nooit te woord staat bij minder goed moment'

18 juni om 09:37

De Rode Duivels kunnen niet terugblikken op een geslaagde openingswedstrijd tegen Slowakije. Ondanks een resem aan kansen werd er met 0-1 verloren in Frankfurt. Na afloop namen - of kregen - enkele spelers de verantwoordelijkheid om de pers te woord te staan. Romelu Lukaku was echter niet aanwezig. Voor journalist Ruben Van Gucht toch een kleine frustratie, geeft hij toe bij Sporza

Van Gucht werd gevraagd of hij nog nieuws had rond de Rode Duivels. Na even twijfelen gaf hij toe dat er toch sprake is van een kleine frustratie bij zichzelf. "Ik weet niet of ik het mag zeggen maar ga het toch doen", begint Van Gucht. "Ik heb er persoonlijk altijd een probleem mee als sporters enkel in goede momenten de pers te woord staan. Het zijn vaak dezelfden."

Volgens de journalist is Romelu Lukaku dan steevast niet van de partij. "Het is nu al een paar keer geweest dat we Lukaku gevraagd hebben, ook nu (maar hij komt niet opdagen, red.)", klinkt het. "Ik kon daar vroeger meer begrip voor opbrengen bij jongere spelers, maar als je al zoveel hebt meegemaakt denk ik dat het je verantwoordelijkheid is als één van de oudere spelers."

Dat levert ondertussen toch enige frustratie op bij Van Gucht. "Ik vind hem geweldig als doelpuntenmaker en als mens, maar dit is zo'n kantje dat ik niet leuk vind aan hem", besluit Van Gucht. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.