Schema PL bekend: De Bruyne en Doku beginnen met kraker

Wedstrijdschema PL bekend: De Bruyne en Doku openen tegen Chelsea

18 juni om 11:46
Laatste update: 18 juni om 12:04

De Premier League heeft haar kalender voor het komende seizoen bekendgemaakt. Kampioen Manchester City, met Kevin De Bruyne en Jérémy Doku, opent op zondag met een kraker. Tegenstander wordt Chelsea FC. Ook Wout Faes weet waar hij voor staat.

Man City zal er meteen moeten staan op de openingsspeeldag. Het krijgt een verplaatsing naar Stamford Bridge voor de kiezen. Chelsea FC, waar Roméo Lavia hopelijk hersteld zal zijn, eindigde in mei nog zesde in de Premier League na een flinke inhaalrace. Voor Faes en co wordt het meteen een fikse uitdaging. Leicester City zakte in 2023 weg uit de Premier League, maar is na een straf jaar in de Championship razendsnel teruggekeerd op het hoogste niveau. Op maandag 19 augustus komt Tottenham Hotspur op bezoek.

Ook enkele andere Rode Duivels weten welke kaap eerst te ronden. Leandro Trossard ontvangt Wolverhampton met vicekampioen Arsenal FC, Youri Tielemans en Aston Villa brengen een bezoekje aan West Ham United, terwijl het Fulham FC van Timothy Castagne de eer krijgt om de competitie af te trappen. Het doet dat op Old Trafford.

Het seizoen voor het Liverpool van nieuwe trainer Arne Slot begint op zaterdag 17 augustus om 13.30 uur met een uitwedstrijd tegen promovendus Ipswich Town. In de derde speelronde staat met Manchester United tegen Liverpool al een stevige affiche op het programma. De datum en tijd van dit duel moeten nog worden vastgesteld.