Rode Duivel Romelu Lukaku gaat zich verontschuldigen bij publiek

Aangeslagen Lukaku ging zich als eerste excuseren, topschutter opnieuw kop van jut

18 juni om 10:00
Laatste update: 18 juni om 11:45

De openingswedstrijd van de Rode Duivels zorgde al meteen voor een eerste dreun. Ondanks een resem aan kansen, slaagden de Belgen er niet in om te winnen van Slowakije. Toegegeven: de efficiëntie kon beter, al zat het ook écht niet mee bij de afgekeurde doelpunten. Na afloop is pechvogel Romelu Lukaku opnieuw kop van jut.

De geschiedenis lijkt zich even te herhalen. Na de gemiste kansen op het WK in Qatar tegen Kroatië, was Lukaku kop van jut op sociale media. We durven te stellen dat het opnieuw in zijn hoofd begon te sluipen na de kansen die hij had gekregen in de eerste speelminuten. Lukaku bewees in het verleden vaker dat hij niet enkel letterlijk, maar ook figuurlijk een brede rug heeft. Zijn statistieken zijn uitzonderlijk.

Nadien deed hij dan ook twee keer de netten trillen, maar het geluk was niet aan zijn kant. De eerste goal werd afgekeurd nadat hij nipt buitenspel stond. Z'n tweede doelpunt na een eerdere - discutabele - handsbal van Loïs Openda. Lukaku besefte ongetwijfeld wat hem opnieuw te wachten zou staan. 

Lukaku voelde zich daarnaast duidelijk verantwoordelijk na afloop. De aandachtige kijker zag dat terwijl de Slowaken vierden, hij als eerste de Belgische supporters ging begroeten, om vervolgens meermaals z'n handen 'verontschuldigend' in de lucht te steken. Bij het publiek gingen de handen wel gewoon op elkaar voor onze topschutter. Terwijl de andere spelers op hun beurt de supporters gingen bedanken, keek Lukaku vanop afstand toe met gebogen hoofd. 

Onze spits zal opnieuw zijn veerkracht moeten tonen, niet voor het eerst in zijn carrière. Hopelijk heeft hij tegen Roemenië komende zaterdag voor een keer het geluk net wél aan zijn kant. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.