Mats Hummels wil naar AS Roma

'Transfervrije Hummels wil naar Italië en doet club zelf contractaanbieding'

18 juni om 10:19

Mats Hummels vervolgt zijn loopbaan mogelijk bij AS Roma. Volgens Il Tempo wil de Duitse centrale verdediger een contract voor twee seizoenen tekenen in de Italiaanse hoofdstad. 

De 35-jarige Hummels maakte vorige week bekend transfervrij te vertrekken bij Borussia Dortmund, de club die hij over twee periodes dertien jaar lang diende. Na zijn exit bood het management van Hummels hem aan bij Roma en AC Milan. 

Alleen eerstgenoemde club toonde interesse, en geldt momenteel als de enige serieuze kandidaat om de Duitse routinier in te lijven. Volgens Filippo Biafora, journalist van Il Tempo, is Roma op dit moment het totale kostenplaatje bij een mogelijke transfer aan het onderzoeken. 

Hummels streek bij Dortmund een behoorlijk salaris op. Mogelijk eist hij een dergelijk inkomen ook van Roma, dat een vervanger zoekt voor Chris Smalling. Hij zou naar verluidt verkocht worden aan een club uit Saudi-Arabië.

Hummels maakt geen deel uit van de EK-selectie van Duitsland, dat woensdag de tweede groepswedstrijd speelt. Na de 5-1 zege op Schotland is Hongarije de tegenstander in de MHPArena in Stuttgart. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.