Carrasco-keuze van Tedesco helemaal onderuit gehaald: "De Cuyper moest gewoon spelen"

17 juni om 19:01

De Rode Duivels hebben het knap lastig tegen de Slowaken en gaan na een fout van Jérémy Doku met een achterstand de rust is. Helemaal tegen de verwachting in, oordeelt men ook bij Sporza.

Bij Sporza is onder meer Imke Courtois duidelijk dat de aanpak van Domenico Tedesco helemaal niet gewerkt heeft. "Ik hoop toch dat de bondscoach tijdens de rust zal aanpassen, want we hebben tactisch amper iets gezien. We konden wel wat kansen creëren, maar echt overtuigend was het niet", gaf ze aan.

Vooral de keuze om Yannick Carrasco op de linksachter te zetten, kreeg heel wat kritiek. "Ik had het gevoel dat er bij Carrasco echt heel wat twijfel was en dat hij soms niet wist wat te doen", geeft Courtois nog mee. "Defensief werkt het niet en offensief al helemaal niet, want Trossard blijft gewoon op de lijn plakken", oordeelt de analiste.

En ook Wesley Sonck stelt zich vragen bij de keuze van Tedesco. "Ik vind het al vreemd dat we op deze manier nooit hebben gevoetbald. Je hebt een linksachter in je kern en toch ga je experimenteren? Tedesco had gewoon met zijn linksachter (De Cuyper, red.) moeten spelen. Je ziet aan Carrasco dat die plek niet makkelijk is", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.