Bestemming Berlijn ziet Lukaku nog uitblinken op het EK: "Hij zal niet slecht geslapen hebben"

19 juni om 21:48
Laatste update: 19 juni om 21:48

Een 0-1 nederlaag voor de Rode Duivels tegen Slowakije, waarin Romelu Lukaku zich niet op het scorebord kon zetten. De aanvaller kreeg na de partij al enige kritiek, al oordeelt men bij Bestemming Berlijn dat die misschien toch wat overroepen was.

Zo oordeelt onder meer redacteur Vincent Haegeman dat Lukaku eigenlijk geen slechte partij speelde. "Als die twee doelpunten waren goedgekeurd had iedereen het een goede wedstrijd van Lukaku gevonden", geeft hij aan. "Dat toont gewoon aan hoe dicht het bij mekaar aanleunt in het voetbal en al zeker op een toptoernooi. Al had die eerste kans misschien wel in doel moeten belanden."

Bij VoetbalPrimeur.be kreeg Lukaku ook een 6 op 10 voor zijn wedstrijd bij het VP Rapport. Hij scoorde echter niet, al zag Haegeman Lukaku toch enkele goede dingen doen. "Die laatste afgekeurde treffer werkte hij wel fantastisch af. In één tijd, hoog in doel. Fantastisch gedaan. Alleen is het dan een pure schande dat ze dat doelpunt nog afkeuren voor hands van Openda", gaat Haegeman verder.

VP-huisanalist Andy blijft wel geloven dat Lukaku nog een belangrijke rol kan spelen bij de Rode Duivels op dit toernooi. "Op dit EK zal hij sowieso nog wel een doelpuntje maken. Hij is gretig, hongerig en een goede Lukaku is altijd een nachtmerrie voor elke verdediging op dit EK. Al zeker als je daar dan Kevin De Bruyne nog aan kan koppelen", klinkt het.

Haegeman denkt ook niet dat Lukaku met een zeer negatief gevoel zal terugkijken op de partij tegen Slowakije. "Volgens mij is hij 's nachts gaan slapen met het gevoel dat hij twee keer heeft gescoord, die dan heel nipt zijn afgekeurd. Hij zal niet heel negatief in zijn bed gekropen zijn", besluit Haegeman.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.