'Feyenoord wil Alexandropoulos, ook sprake van Belgische interesse'

'Feyenoord wil Alexandropoulos, ook sprake van Belgische interesse'

12-06-2023 13:44

Feyenoord wil na het vertrek van Orkun Kökcü een nieuwe middenvelder terughalen uit Portugal. Volgens Record hopen de Rotterdammers Sotiris Alexandropoulos in te lijven. De middenvelder mag vertrekken bij Sporting Portugal.

Na de transfer van Kökcü naar Benfica wil Feyenoord de transfermarkt op om een nieuwe middenvelder te halen. Volgens Record heeft de landskampioen al navraag gedaan naar de situatie van Alexandropoulos. Feyenoord is echter niet de enige partij die interesse heeft: ook in België is er belangstelling voor de 21-jarige Griek. Er wordt niet vermeld om welke clubs het gaat.

Sporting pikte Alexandropoulos vorige zomer voor zo'n vier miljoen euro op bij Panathinaikos, maar sinds december is hij op een zijspoor beland in Lissabon. Na een slecht optreden in een bekerduel met Varzim SC speelde hij zelfs geen enkel duel meer. Varzim komt uit op het derde niveau in Portugal en Sporting ging daar onderuit. Alexandropoulos werd in de rust gewisseld.

Het is de bedoeling dat Sporting deze zomer definitief afscheid neemt van Alexandropoulos, die nog een contract heeft tot medio 2027. Een verhuurperiode is echter niet uitgesloten. Het is niet duidelijk aan wat voor soort deal Feyenoord denkt.