Croonen kijkt vooruit met KRC Genk: Willen naar Champions League

Croonen kijkt vooruit met KRC Genk: "Willen naar Champions League"

06-06-2023 13:44
14

Peter Croonen wil het titeldrama van KRC Genk zo snel mogelijk doorspoelen. KRC Genk doet als nummer twee wel mee aan de voorrondes van de Champions League, en dat opent nieuwe perspectieven. 

"We blijven groeien als club, we moeten dit momentum vasthouden", benadrukt Croonen bij Het Belang Van Limburg. "Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat we tenminste die tweede plaats hebben gepakt. We moeten fiere vicekampioenen zijn en keihard geloven in onze kansen in Europa. We willen naar de Champions League, maar beseffen heel goed dat we daarvoor nog een zwaar parcours moeten afleggen."

De vraag is wel met welke kern KRC Genk dat gaat doen. "Er zullen vertrekkers zijn, maar financieel zijn we sterk genoeg om dat te kunnen beperken. Uiteraard zullen we ook versterking aantrekken, we willen op drie fronten meestrijden. De timing van de transfers is altijd een uitdaging, maar met onze vroege start in Europa hopen we dat het uitgaand verkeer traditioneel laat op gang komt."

KRC Genk moet maar liefst drie voorrondes overleven in de Champions League. Antwerp speelt als kampioen enkel de laatste voorronde van het kampioenenspoor.