Belgische beloften missen één grote pion: Een hypotheek op het succes

Belgische beloften missen één grote pion: "Een hypotheek op het succes"

05-06-2023 16:45
9

Het EK U21 staat voor de deur, waarin onze Belgische beloften een goede beurt willen maken. Daarvoor werden ook enkele grote namen opgeroepen, al mist Wim De Coninck toch één grote pion.

Bij de Belgische beloften kan coach Jacky Mathijssen op onder andere Roméo Lavia, Charles De Ketelaere, Arthur Vermeeren, Zeno Debast, Asster Vranckx en Michel-Ange Balikwisha. Bijzonder sterke namen, al had De Coninck toch ook graag Loïs Openda in de selectie gezien.

Volgens de analist lijkt Openda toch vooral bij de Rode Duivels gebruikt te gaan worden. "Domenico Tedesco zal hen toch in zijn kern gewild hebben en Jacky Mathijssen zal zich daar bij neergelegd hebben", klinkt het bij Sporza.

Toch had De Coninck de spits liever in de selectie gezien. "Openda stak er als enige bovenuit, maar bovendien is hij zowat de enige diepe spits in de selectie. Tijdens een oefentoernooi in Spanje hebben ze het met Kyan Vaesen geprobeerd in de spits, maar die is er niet bij. Die afwezigheid van Openda is toch een hypotheek op het succes van de Belgen op het EK", besluit hij.