Lommel zorgt voor spektakel, Jong Genk onderuit tegen Virton

12-05-2023 21:50
16

Op de laatste speeldag van het seizoen hebben we nog een waar doelpuntenfestijn gezien in de Challenger Pro League en maakte Lommel gehakt van SL16. Verder ging Jong Genk nog onderuit tegen rode lantaarn Virton en wist ook Deinze een driepunter te pakken.

Lommel SK – SL16 FC (6-1)
Lommel SK en SL16 FC zorgden voor een heus spektakel en een waar doelpuntenfestijn. De jonkies van Standard begonnen ook het best aan de partij en zagen Calut na amper drie minuten voetballen al scoren. Dat bleek echter verre van genoeg om Lommel van de winst te houden.

Al snel na de treffer van SL16 prikte Lommel tegen via Caue en was het al Lommel wat de klok sloeg. Metinho zorgde nog voor het kwartier voor de voorsprong en via Talvitie en tweemaal Fatah stond het bij de rust zelfs 5-1 in het voordeel van Lommel.

Voor Lommel was die 5-1 meer dan goed genoeg en het haalde de voet dan ook van het gaspedaal. SL16 wist niet meer tegen te prikken. Enkel in het slot viel er uiteindelijk nog een doelpunt. Niet van de jonkies van Standard, wel van Lommel. Caue zorgde voor de 6-1 eindstand.

Virton – Jong Genk (3-1).
De jonkies van Genk begonnen met onder ander dure pionnen zoals Bastien Toma en Galarza aan de partij, maar hadden het serieus moeilijk tegen rode lantaarn Virton. De thuisploeg wist de meeste kansen bij elkaar te voetballen én uiteindelijk ook te scoren. Via Yannick Aguemon werd het halfweg de eerste helft 1-0 voor Virton.

In de tweede helft ging het van kwaad naar erger voor Genk en wist Dudouit iets na het uur de voorsprong nog te verdubbelen. Toma zorgde een kwartier voor tijd nog voor de aansluitingstreffer, maar de hoop was van korte duur na een rode kaart voor Kouassi. Uiteindelijk besloot Dudouit de partij helemaal met de 3-1 tien minuten voor tijd.

Deinze – Dender (3-2)