Beerschot wint van RSCA Futures, Virton degradeert na gelijkspel tegen SL16

05-05-2023 22:02 Laatste update: 22:29
17

In de promotiegroep van de Challenger Pro League heeft Beerschot gewonnen van RSCA Futures (0-2). In de degradatiepoule deelden SL16 en Virton de punten (1-1). Daardoor is Virton zeker van degradatie.

Voor rust werden alle doelpunten gescoord. Een dubbelslag van Kosiah was voor Beerschot genoeg om te winnen van de RSCA Futures. De jongelingen van paars-wit blijven met 37 punten laatste in de promotiegroep. Beerschot staat op een derde plek met 49 punten. Beveren en leider RWDM tellen respectievelijk 62 en 63 punten.

In de eerste helft tussen SL16 en Virton kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij Ziani. In de tweede helft was het wachten tot tien minuten voor tijd. Dan maakte Abdallah de gelijkmaker. SL16 staat nu tiende met 27 punten terwijl Virton met 22 punten zeker is van degradatie.