Deila vergelijkt: 30.000 aanwezige supporters van Standard zijn geen toeristen

Deila vergelijkt: "30.000 aanwezige supporters van Standard zijn geen toeristen"

02-05-2023 18:45 Laatste update: 18:57
12

Ronny Deila, de hoofdtrainer van Standard, begon de European Play-Offs met een 0-0 gelijkspel tegen Cercle Brugge. Deila werd vervolgens uitgenodigd voor een uitgebreid interview waarin de hoofdtrainer zijn huidige ploeg Standard spiegelt aan zijn verleden in Schotland.

Deila kreeg een aantal confronterende vragen te verwerken. De hoofdtrainer van Standard werkte eerder bij het Schotse Celtic FC en werd gevraagd wie er betere supporters heeft, Celtic of Standard? Deila legde uit dat Celtic simpelweg meer supporters heeft. “Het is daar bijna een religie. Het is een grote familie en dat voel ik ook bij Standard”, citeert RTBF Deila.

Toch deelde Deila nog een ander verschil tussen de supporters in Schotland en de supporters van Standard in België. Deila legde uit dat het bijzondere bij Standard is, dat de sfeer altijd bovengemiddeld is, ook tijdens een competitiewedstrijd. “Het komt omdat bij Standard de 30.000 aanwezige supporters geen toeristen zijn. In Engeland is 50% van hen toeristen, dus daar moeten we trots op zijn”, deelde Deila.

Deila en Standard zijn begonnen aan de European Play-Offs. Na het 0-0 gelijkspel tegen Cercle Brugge heeft de ploeg nog alle kans om de eerste plek te bemachtigen. Standard staat nu tweede met twee punten minder dan KAA Gent.