Antwerp laat Leuvense boekhouding niet dromen: Keita speelt volgend jaar bij OHL

Antwerp laat Leuvense boekhouding niet dromen: "Keita speelt volgend jaar bij OHL"

01-05-2023 23:38
4

Royal Antwerp FC zette in de wintermercato een huurconstructie op poten rond Mandela Keita. De controlerende middenvelder doet het uitstekend op de Bosuil, maar een verlengd verblijf lijkt er niet in te zitten. Moederclub OH Leuven nam een aankoopoptie van liefst tien miljoen euro op in de huurovereenkomst. Die zal Antwerp nooit ophoesten, maakt Sven Jaecques duidelijk.

OHL dacht zich misschien al rijk te rekenen tijdens de onderhandelingen en zal de voorbije maanden enkel verder gedroomd hebben. Keita is namelijk een vaste pion bij het elftal van Mark van Bommel. Toch lijkt zijn periode in Deurne-Noord tot zes maanden beperkt te blijven. "De optie is gewoon veel te hoog. Dat is onhaalbaar. Dat doen we niet. Mandela speelt volgend jaar weer in Leuven", spreekt Jaecques klare taal bij Extra Time.

De CEO van Antwerp prijst zich al gelukkig dat zijn club Keita kon losweken tijdens de wintertransferperiode. "Het was op zich al raar dat OH Leuven met ons is meegegaan om Keita te verhuren. We hadden nooit gedacht dat dat zou lukken", bekent hij. Antwerp zag haar kans echter schoon, omdat onze landgenoot door omstandigheden niet zo vaak meer in actie kwam aan Den Dreef.

"Keita was heel ontgoocheld bij OHL", geeft Jaecques aan. Op economisch vlak zal de huurdeal de Leuvenaars geen windeieren leggen, zelfs als Antwerp de optie niet licht. "Ik begreep de redenering van hun CEO dat andere lucht hem deugd zou doen en dat bij Antwerp wat waarde zou kunnen creëren."