Faes en Tielemans spelen cruciale rol, maar Leicester en Everton in evenwicht

01-05-2023 22:59
1

Het blijft ongekend spannend in de onderste regionen van de Premier League. Degradatiekandidaten Leicester City en Everton troffen elkaar maandagavond in het King Power Stadium en schieten beiden weinig op met één punt: 2-2. Timothy Castagne, Wout Faes en Youri Tielemans startten in de basis bij de thuisploeg. Dennis Praet (Leicester) en Amadou Onana (Everton) bleven aan de bank gekluisterd.

Bij aanvang van het duel stond Leicester op plek achttien, Everton stond nog een plekje lager op de ranglijst. The Toffees deelden in Leicester de eerste klap uit. Dominic Calvert-Lewin bleef ijskoud vanaf de penaltystip en bracht Everton binnen het kwartier aan de leiding. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Zeven minuten later kwam Leicester via Çağlar Söyüncü langszij, nadat Faes goed zijn kopduel had gewonnen.

In een enerverend duel deed Jamie Vardy de wedstrijd na een halfuur compleet kantelen. Tielemans heroverde de bal en daarna ging het razendsnel. Maar Leicester liet Everton weer terug in de wedstrijd komen en zag Alex Iwobi tien minuten na rust voor de gelijkmaker tekenen, onder meer omdat James Maddison een strafschop miste. In het laatste halfuur hadden beide ploegen de mogelijkheid om de zege te grijpen. Onder meer Vardy vond Everton-doelman Jordan Pickford op zijn weg.

Zowel Leicester als Everton is nog allesbehalve veilig. Everton staat voorlaatste met 29 punten. Daarboven staan drie clubs met dertig punten. Leicester, dat een van die clubs is, staat op basis van doelsaldo buiten de gevarenzone.