Van Celtic-bank naar Ajax? 'Aanvaller kan op interesse uit Amsterdam rekenen'

Van Celtic-bank naar Ajax? 'Aanvaller kan op interesse uit Amsterdam rekenen'

17-04-2023 21:43

Ajax houdt de situatie van Celtic-aanvaller Liel Abada nauwlettend in de gaten, meldt Sky Sports. De 21-jarige rechtsbuiten is bezig aan een productief seizoen, maar zit vooral op de bank in Glasgow.

Het is geen geheim dat men bij Ajax al zoekt naar versterkingen voor volgend seizoen. Zo was Klaas-Jan Huntelaar recent in Turkije namens de Amsterdammers. In Groot-Brittannië wordt de nummer twee van de Eredivisie nu gelinkt aan Abada. Het doorgaans betrouwbare Sky Sports meldt dat Ajax momenteel zijn positie bepaalt, voordat de jacht op de international van Israël losbarst.

Abada is populair onder de Celtic-supporters en was dit seizoen al goed voor tien goals en vijf assists in de Schotse competitie. Toch zit de kleine aanvaller voornamelijk op de bank op Celtic Park. Bij de koploper van de Schotse competitie is de concurrentie namelijk moordend. Clubs uit Engeland en Portugal hebben daardoor ook een oogje op Abada.

Bijna twee jaar geleden kwam Abada naar Celtic, dat hem voor vier miljoen euro oppikte uit Israël. In Schotland heeft hij ondanks zijn huidige rol een prima indruk achtergelaten. Bij Celtic heeft Abada nog een contract tot medio 2026.