Burnley kan beginnen bouwen aan PL-elftal: 'Kompany bekijkt doelman Kopenhagen'

Burnley kan beginnen bouwen aan PL-elftal: 'Kompany bekijkt doelman Kopenhagen'

08-04-2023 12:29
1

Sinds vrijdagavond is Burnley FC zeker van promotie naar de Premier League. Nooit eerder slaagde een club uit de Championship daar zo vroeg op het seizoen in! Dat verschaft Vincent Kompany en co een bijkomend voordeel: extra veel tijd om de transfermarkt af te schuimen met het oog op (broodnodige) versterkingen. Kamil Grabara is alvast op de radar verschenen.

Hoewel Burnley erg soeverein bovenaan de Championship prijkt, is de algemene aanname toch dat er nog wat kwaliteit zal bij moeten om mee te draaien in de Premier League. Het gat tussen beide competities blijft immers aanzienlijk. In doel rekenen The Clarets momenteel voornamelijk op de diensten van Arijanet Muric, maar mogelijk moet hij straks plaats ruimen voor Grabara. 

De 24-jarige Grabara is een Poolse doelman met een geschiedenis in Engeland. Als tiener doorliep hij namelijk de jeugdreeksen van Liverpool FC. Bij het A-elftal kreeg hij er echter nooit een kans. In Denemarken was dat wél het geval, eerst bij AGF, de voorbije twee seizoenen bij FC Kopenhagen. Bij de Deense traditieclub is Grabara de vaste nummer één.

Die status heeft ook de aandacht gewekt van Burnley. Dit weekend zal Grabara dan ook twee opgemerkte gasten in de tribune mogen ontvangen: Kompany en Connor King, de keeperstrainer van de kersverse Britse promovendus. Als de Pool hen op het veld van Randers kan overtuigen, zit er misschien een transfer naar de Premier League in. Grabara is overigens ook international, al is hij daar vooral doublure voor volksheld Wojciech Scszesny. In juni 2022 mocht hij één keer zelf onder de lat staan in een duel tegen Wales (2-1) voor de Nations League.