UPDATE: 'BAS met slecht nieuws voor Jong Genk en SL16 FC'

UPDATE: 'BAS met slecht nieuws voor Jong Genk en SL16 FC'

06-04-2023 07:29 Laatste update: 02-05-2023 21:24
26

KRC Genk wendt zich tot het BAS in de zaak-Virton, weet Het Belang Van Limburg. De Waalse club had namelijk een klacht ingediend na de wedstrijd Jong Genk - SL16. Beide clubs gebruikten in die match niet-speelgerechtigde spelers, maar KRC Genk betwist dat. 

De disciplinaire raad gaf Virton al gelijk, waardoor zowel Jong Genk als SL16 een punt moeten inleveren. In het geval van KRC Genk lag het probleem bij Aziz Ouattara en Nicolas Castro. Volgens Virton mocht dat duo niet aantreden in die wedstrijd.

De verwarring kwam er omdat Jong Genk - SL16 op 20 januari werd uitgesteld wegens sneeuwval. De A-ploeg van KRC Genk speelde wél tegen Westerlo en liet Castro en Ouattara meer dan een helft opdraven. Beide spelers deden ook mee toen de wedstrijd van Jong Genk werd ingehaald.

Virton gaf aan dat dit verboden is. Spelers mogen niet meer opgesteld worden bij Jong Genk als ze op dezelfde speeldag meer dan 45 minuten hebben gespeeld. Dat de match was uitgesteld is volgens Virton irrelevent. Het BAS moet nu uitsluitsel brengen en bepalen of Jong Genk en SL16 hun punt terugkrijgen. Virton staat momenteel laatste in de degradatiegroep, met vier punten achterstand op Jong Genk en drie op SL16.

UPDATE: L'Avenir meldt dat het BAS een uitspraak heeft gedaan die nadelig is voor Jong Genk en SL16. Beide ploegen zijn inderdaad hun punt kwijt nadat ze 0-0 tegen elkaar hadden gespeeld, maar gebruikte maakten van niet-speelgerechtigde spelers.