Teuma over positie Union: Eerste keer dat we terugwedstrijd thuis mogen spelen

Teuma over positie Union: "Eerste keer dat we terugwedstrijd thuis mogen spelen"

15-03-2023 10:13
2

Union Saint-Gilloise speelt nu donderdag voor een vierde keer tegen Union Berlin. De mannen van Karel Geraerts moeten in ‘eigen huis’ proberen te winnen van de vierde in de Bundesliga. Teddy Teuma heeft er vertrouwen in. 

Voor Union wordt het de derde allesbeslissende terugwedstrijd van het seizoen en de eerste twee verliepen niet zoals gepland… In Glasgow kregen ze een klap toen ze met een 3-0 nederlaag au revoir mochten zeggen tegen de Champions League. En ook in de terugwedstrijd van de halve finale in de beker bleven ze tegen Antwerp teleurgesteld achter. 

Er zijn twee grote verschillen met de wedstrijden tegen Glasgow en Antwerpen, zoals Teuma ons herinnert: "Het is de eerste keer dat we de heenwedstrijd niet winnen en dat we de return thuis spelen”, geeft de nummer 10 aan. “We staan dus voor een andere situatie dan in het verleden.” Hij gelooft dat het geen ramp is om die eerste wedstrijd niet met een overwinning af te sluiten. De manier waarop Union in Berlijn speelde was dan ook knap. “We gaan nu ook de terugwedstrijd spelen zonder een bepaalde voorsprong te behouden”, aldus Teuma in DH Sport.  

“We zullen niet het idee hebben om koste wat kost een resultaat te verdedigen zoals tegen Rangers en Antwerp."