Aangeklaagde Hakimi bij Marokko: 'We staan achter hem en dat is het belangrijkste'

Aangeklaagde Hakimi bij Marokko: 'We staan achter hem en dat is het belangrijkste'

13-03-2023 17:16

Achraf Hakimi heeft weer een plekje bemachtigd in de selectie van Marokko. Er loopt nog steeds onderzoek naar de PSG-speler, die een paar weken geleden beschuldigd werd van verkrachting. Het NOS meldt dat de Marokkaanse sterspeler opgeroepen is voor de wedstrijden tegen Brazilië en Peru.

Hakimi is een integrale speler in het team van Walid Regragui. De bondscoach uitte zijn steun voor de verdediger. "We staan achter hem en dat is het belangrijkste. Hij is onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. De selectie en alle Marokkaanse inwoners steunen hem", aldus de oefenmeester. In begin maart werd hij officieel aangeklaagd voor het verkrachten van een 24-jarige vrouw in Parijs. Hakimi is onder gerechtelijk toezicht geplaatst, terwijl zijn advocaat een paar weken geleden de beschuldigingen als 'vals' bestempelde.

Tijdens het WK in Qatar was Hakimi een drijvende kracht voor het Marokkaanse elftal. De rechtsback zag de Leeuwen van de Atlas net naast een bronzen medaille grijpen, maar zette wel een indrukwekkende prestatie neer. De Noord-Afrikanen haalden de halve finale en werden hierin uitgeschakeld door verliezend-finalist Frankrijk. Nu wacht Hakimi de oefenwedstrijden tegen respectievelijk Brazilië en Peru, ondanks het lopende onderzoek naar de voormalig Internazionale-verdediger.