KAA Gent verslaat Anderlecht na een geniale ingeving van Orban

5 maart om 20:16
Laatste update: 5 maart om 20:25

KAA Gent heeft een belangrijke driepunter gepakt tegen Anderlecht. Het won thuis met 1-0 en blijft zo een kanshebber voor de Champions Play-Offs.

De eerste grote kans was voor de thuisploeg en kwam er niet toevallig via Cuypers. Hij strandde op de paal. Ook aan de overkant was er even later gevaar, maar Piatkowski kon de inzet van Slimani voor de lijn keren. Een pittig begin van deze topper.

Na het halfuur ging het tempo wat naar beneden, maar Cuypers kreeg voor de rust nog een tweede open kans. Hij raakte opnieuw het doelhout. Het zat duidelijk niet mee voor de spits van KAA Gent.

Orban met de wereldgoal
Na de pauze zocht KAA Gent naar de 1-0, maar het moest wachten op een flits van Orban. Hij ontdeed zich net voor het uur van Vertonghen en knalde heerlijk in de winkelhaak: wat een doelpunt!

Anderlecht moest reageren en kreeg ook een mooie kans. Dreyer kon van dichtbij besluiten, maar Nardi pakte uit met een knappe redding. Anderlecht had een slotoffensief nodig, maar kreeg een kwartier voor het einde een flinke klap. Diawara pakte zijn tweede geel na een zware fout op Hong. Een tienkoppig Anderlecht kon geen vuist meer maken.

Club Brugge kijkt achterom
Door deze zege komt KAA Gent weer naast Standard, op één puntje van nummer vier Club Brugge. Anderlecht doet een slechte zaak voor de Europe Play-Offs en staat nu op vier punten van Cercle Brugge.