Verbauwhede moet KV Kortrijk verlaten: "Dit houdt echt geen steek"

8 juni om 22:16

Voor Glenn Verbauwhede is het verhaal bij zijn KV Kortrijk afgelopen. De doelmannentrainer kreeg onverwacht te horen dat hij moet vertrekken. Nieuws dat als een donderslag bij heldere hemel bij hem aankwam.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Verbauwhede, die zich al opmaakte voor de voorbereiding op komend seizoen. Bij één van de laatste vergaderingen van het seizoen kreeg hij echter te horen dat hij moest vertrekken bij KV Kortrijk en dat coach Freyr Alexandersson niet meer op hem rekent.

"Ik zou een te grote persoonlijkheid hebben en te veel aanwezig geweest zijn in de kleedkamer", legt Verbauwhede uit in Het Laatste Nieuws. "Nog volgens Freyr zou de vraag vanuit de spelersgroep komen. Het houdt geen steek", aldus Verbauwhede. "Ik heb verdriet, heel veel verdriet. "

Verbauwhede moest naar eigen zeggen zelf met Alexandersson contact opnemen om meer uitleg te krijgen, maar zijn uitleg begreep hij niet. "Het kan niet kloppen dat de vraag tot ontslag van de spelersgroep komt. Ik kreeg van 75 procent van de spelers al een telefoon, om te benadrukken dat het zeker niet uit de spelersgroep komt. Zelfs spelers die al vertrokken zijn, belden me. Om me op het hart te drukken dat deze beslissing niet correct is", geeft hij nog aan.

Hij moet nu echter op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar heeft nog één gouden raad voor zijn KV Kortrijk. "Misschien trekken ze beter lessen uit hoe er soms met mensen omgegaan wordt. Ik vind al die macht aan een hoofdtrainer geven, gevaarlijk en betreur dit heel erg", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.