'Nieuwe Hazard' Doku maakt indruk bij Rode Duivels: "Net zoals Garrincha"

8 juni om 22:46

Goed voor een assist en constant gevaarlijk: Jérémy Doku mag tevreden terugblikken op zijn partij tegen Luxemburg. Hij bediende Romelu Lukaku in de tweede helft en kreeg achteraf ook flink wat lof.

Onder meer Marc Degryse was bijzonder lovend voor het jeugdproduct van RSC Anderlecht. "Hij zorgde iedere keer voor dreiging", klonk het bij VTM. "Als hij aan de bal is, heb je constant het gevoel dat er iets kan gebeuren. Op de eerste vijf of tien meter is hij gewoon niet te volgen en we moeten voorzichtig zijn met hem, je wil hem niet zien uitvallen", geeft de analist aan.

En ook Jan Mulder raakte helemaal overtuigd van de flankaanvaller van Manchester City, die hem een wereldsensatie noemt en hem vergelijkt met voormalige wereldtoppers. "Hij doet me denken aan de tijd van Garrincha en de grote Braziliaanse demarrage. Verschroeiend en prachtig om te zien. Doku is een waardige vervanger voor Eden Hazard", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.