Rode Duivels zwoegen zich voorbij defensief Luxemburg, Lukaku scoort er twee

8 juni om 21:50
Laatste update: 8 juni om 21:57

Het was stevig zuchten en zwoegen voor de Rode Duivels, die hun EK-voorbereiding met een overwinning konden afsluiten tegen Luxemburg. De muur van Luxemburg breken bleek niet gemakkelijk, maar Union-doelman Anthony Moris moest uiteindelijk wel kraken: 3-0.

We kregen andere Rode Duivels te zien dan tegen Montenegro, waarbij Kevin De Bruyne wel weer in de basis begon en nu kon rekenen op de steun van Romelu Lukaku. De Bruyne zorgde nog voor het eerste gevaar, maar Moris hield zijn netten schoen.

Het bleef wel 45 minuten eenrichtingsverkeer en het duo Lukaku – KDB kon elkaar enkele keren vinden. Lukaku was na een counter ook dicht bij zijn treffer, maar schoot naast. Hij miste nog enkele kansen, maar wist uiteindelijk toch wel te vieren. In het slot van de eerste helft versierde hij een strafschop, die hij uiteindelijk met een gelukje in doel kon schieten. Veel vreugde, al was de blessure van Thomas Meunier toch nog een stevige domper.

Ook na de rust bleven de Duivels domineren. Luxemburg kwam slechts één keer tot bij Koen Casteels, maar die poging ging zelfs niet op doel. De elf Kuifjes op het veld hadden duidelijk het overwicht, al werd het gaspedaal niet echt ingedrukt.

Eén versnelling van Doku was uiteindelijk wel genoeg om Lukaku te bedienen, die zijn tweede van de avond scoorde. Nummer 85 al voor de nationale ploeg. Het leek daarbij te gaan blijven, maar Trossard kon uiteindelijk nog scoren na een schitterende diepe bal van Wout Faes. 3-0 en een goed einde van de EK-voorbereiding.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.