Levenslijn voor Tedesco, bondscoach kan nog vervanger voor Meunier oproepen

8 juni om 21:15
Laatste update: 8 juni om 21:41

Zorgen om Thomas Meunier, die tijdens de partij tegen Luxemburg uitviel met een blessure. Zien we hem ook niet op het EK? Dan kan Domenico Tedesco toch nog ingrijpen.

Als Meunier er toch niet in slaagt om niet fit te raken voor het EK, zal bondscoach Tedesco toch nog een oplossing moeten vinden. Gelukkig voor hem zal hij dan niet met 24 spelers moeten afreizen naar Duitsland, maar kan dat nog steeds met 25.

Aangezien het toernooi nog niet van start is gegaan kan de bondscoach namelijk nog steeds een vervanger oproepen. Daarvoor heeft Tedesco nog tijd voor de start van de eerste partij op het EK. Tot 17 juni dus, wanneer de Rode Duivels het tegen Slowakije opnemen.

Al kan dat niet zomaar gebeuren. Eerst zal een dokter van de Rode Duivels ook moet bevestigen dat Meunier niet kan deelnemen aan het toernooi waarna ook een dokter van de UEFA de rechtsachter nog zal onderzoeken. Als uit die onderzoeken blijkt dat Meunier niet klaar geraakt voor het EK kan er nog een vervanger worden opgeroepen. Al heeft Meunier wel nog iets meer dan een week de tijd om fit te geraken.