Ronald Koeman gelooft in EK-titel met Oranje

Nederlandse bondscoach gelooft in EK-titel: "We hebben een sterk elftal"

8 juni om 23:26

Ronald Koeman gelooft in de EK-titel voor het Nederlands elftal. Daarbij benadrukt de bondscoach wel dat alle neuzen dezelfde kant op moeten staan.

Bij het SBS-programma Wij Houden van Oranje krijgt Koeman de vraag óf en waarom hij gelooft in een EK-titel voor Oranje. "Omdat we kwalitatief een heel sterk elftal hebben", is de bondscoach overtuigd. "Het verschil met de afgelopen kwalificatieperiode is dat we redelijk compleet zijn met weinig blessures. Frenkie de Jong is de enige die nog niet fit is. Je ziet aan de rest van de spelers dat ze er klaar voor zijn en fit zijn. Een aantal spelers is ook heel erg goed in vorm", stelt hij.

Vooral achterin is er veel concurrentie, weet Koeman. Het geheim is volgens de bondscoach om daar goed mee om te gaan. "Ik denk dat we er verdedigend goed uitzien, omdat we geweldige verdedigers hebben. Met ook heel veel concurrentie. De jongens die helaas niet starten, spelen bij grote clubs en zijn gewend te spelen. Maar als iedereen het wij-gevoel heeft en niet het ik-gevoel, dan kun je ver komen", is Koeman stellig.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.