'Club Brugge gaat voor vervanger Thiago en wil shoppen bij Arsenal'

8 juni om 17:03
Laatste update: 8 juni om 17:24

Club Brugge moet het komend seizoen doen zonder topspits Igor Thiago en is dus al op zoek naar een vervanger. In die zoektocht is Blauw-Zwart uitgekomen bij Mika Biereth.

De 21-jarige Deens/Engelse spits komt momenteel uit voor Arsenal, dat hem het voorbije halve jaar uitleende aan Sturm Graz. Daar brak de jonge Biereth helemaal door en speelde hij zich volgens Het Laatste Nieuws ook in de kijker van Club Brugge. Concreet is de interesse nog niet, maar Biereth staat naar verluidt wel bijzonder hoog op het verlanglijstje van Club Brugge.

Biereth kan na zijn sterk seizoen in Oostenrijk nu een volgende stap zetten. De jonge aanvaller speelde eerder dit seizoen nog voor het Schotse Motherwell, waar hij in negentien partijen goed was voor zes doelpunten en vijf assists. Daarna brak hij ook door bij kampioen Sturm Graz met zes doelpunten en vier assists in achttien partijen.

De Deense jeugdinternational, die bij Arsenal nog een contract heeft tot medio 2025, lijkt de Engelse topclub ook te mogen verlaten. The Gunners verwachten echter nog een pittige som voor Biereth, die een marktwaarde van rond de zeven miljoen euro heeft.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.